zondag 28 februari 2010 - 10.30

Activeer je zelfgenezend vermorgen

lezing door Henk Fransen

Wat zou er gebeuren als we allemaal ons zelfgenezend vermogen zouden activeren? Hebben we dat wel; kunnen we dat activeren of gaan we liever naar een arts of therapeut omdat die het wel beter zal weten dan wijzelf?

In deze lezing zal Henk Fransen ons vertellen over de werking van lichaam en geest, over hoe we onze gezondheid en zelfgenezende vermogens kunnen ontwikkelen. Hij kruipt daartoe in de huid van een immuuncel, die hij ‘Bondgenoot’ heeft genoemd, en vertelt wat deze cel allemaal in het lichaam meemaakt.

Wanneer iemand ernstig ziek wordt, gaat ‘Bondgenoot’ op onderzoek uit en leert van ieder orgaan een belangrijke les. Uiteindelijk komt het tot een verrassende wending en ontdekt de immuuncel het geheim van genezing.

Henk Fransen wil ons belangrijke factoren laten herkennen die invloed hebben op onze gezondheid, vitaliteit en zelfgenezende vermogens. Daarbij krijgen we handvatten aangereikt om die vermogens te activeren.

Henk Fransen is arts en werkte in het stervenshuis van Moeder Teresa in Calcutta en in ziekenhuizen in Afrika. In Nederland specialiseerde hij zich in het zelfgenezend vermogen en schreef twee boeken over dit onderwerp. Hij geeft geregeld na- en bijscholingen aan artsen en psychologen.