zondag 13 februari 2022 - 10.30

'De weg naar wijsheid'

lezing door Reinoud Eleveld

Deze lezing is gecancelled

Binnen de optiek van de Taoïsten is ‘Wijsheid’ een van de vijf vormen van bewustzijn. Wijsheid krijg je niet gedaan door cursussen te volgen of levenservaringen op te doen. Het vraagt om iets anders; de Weg naar Wijsheid verloopt via het ontwikkelen van een persoonlijk navigatiesysteem, waarmee je leert om in het dagelijkse leven veilig en kalm onder alle omstandigheden te blijven. Een robuuste emotionele balans en kraakheldere weldenkendheid zijn voorwaarde om Wijsheid te ontwikkelen. Hoe dit werkt, legt Reinoud haarfijn uit.

Volgens Reinoud Eleveld staat kennis in onze samenleving hoog aangeschreven. Gestudeerd hebben, dat is het. Maar ben je daarmee ook meer mens of een beter mens? Het gaat niet om kennis volgens hem, maar om wijsheid. Wijsheid krijgen is geen kwestie van veel cursussen volgen of veel reizen of zo. Wijsheid, zo luidt zijn boodschap, is een kracht die je bewust in kunt zetten om werkelijke spiritualiteit te kunnen ervaren. Het vraagt om zicht op wie je werkelijk bent, zicht op je innerlijke landschap van emoties en gedachten, het vraagt om grote betrokkenheid bij al het leven op aarde, goed voor jezelf zorgen, voor het welzijn van de ander en voor de wereld om je heen. Bovenal vraagt het om het ervaren van de werkelijkheid vanuit ‘het oog in de Storm’.

Hoe doet je dat? Volgens Reinoud kun je dat bereiken door je eigen navigatiesysteem van het leven te ontwikkelen; een navigatiesysteem dat bij elke input van buitenaf zichzelf verfijnd. Het maakt het mogelijk dat je onder alle omstandigheden je je eigen emoties kunt kiezen! Je bent dan één geworden met je omgeving, je bent ongelijnd met de natuur om je heen en je kunt je geruisloos meebewegen in de stroom van de werkelijkheid.

Reinoud Eleveld besloot op zijn vijftiende tovenaar te worden. Na jaren van omzwervingen over de wereld, is hij in China gestrand bij taoïstische Interne Alchemisten. Daar vond hij een veilig en compleet “handboek magie van het leven” Begonnen in de jaren 90 met zijn eigen centrum, is hij een belangrijke grondlegger van het Taoïsme in Nederland geworden. Boeken van zijn hand zijn: “De vijf vormen van onsterfelijkheid” en “Op weg naar Wijsheid”.

Veel van zijn informatie is te vinden op zijn website

€15,00 voor een zaal ticket kopen (keuze 1 links)
12,50 voor thuis meekijken (keuze 2 rechts)

Deze lezing is gecancelled