Zondag 20 oktober 2024 10.30 uur

Replay donderdag 24 oktober 20.30 uur

Jan Broersen - Kunstmatige Intelligentie en de Bezielde Mens

Kunstmatige Intelligentie en de Bezielde Mens

Vloek of zegen? Hoe verhoudt Kunstmatige Intelligentie zich tot de (bezielde) mens?

In deze lezing staat centraal de vraag hoe kunstmatige intelligentie en de bezielde mens zich tot elkaar verhouden. De verschillen zijn groot, de effecten soms beangstigend. Is het een bedreiging voor de ziel, het ankerpunt in het leven? Of is het een zegen? Is de mensheid een beetje “god” geworden en in staat iets met een soort ziel te scheppen? En staat de mens nu in de kinderschoenen van een totaal nieuwe dimensie?

Wie is Jan Broersen?

Prof. Dr. Ir. Jan Broersen is hoogleraar Logica en Kunstmatige Intelligentie in de groep Theoretische Filosofie aan de Universiteit Utrecht. Met een achtergrond in de wiskunde en de informatica is hij vooral geïnteresseerd in thema’s op het raakvlak van de Geesteswetenschappen en de Technische wetenschappen. Hij is internationaal een veel gevraagde spreker. 

Wat is kunstmatige intelligentie?

Kunstmatige intelligentie (KI) of artificiële intelligentie (AI) is het nabootsen van de menselijke vaardigheden met een computersysteem zoals lerenplannenredeneren, anticiperen en zelfstandig beslissen zonder tussenkomst van een menselijke intelligentie.

Geen tijd op zondagmorgen?

Een herhaling van deze lezing zal te zien zijn op donderdag 24 oktober om 20:30 uur. 

Deelnemen?

Klik hier voor Online deelname € 15.00 (Zondag)

Klik hier voor Online replay € 15.00 (Donderdag) 

Kunstmatige intelligentie door Jan Broersen

Jan Broersen

Kunstmatige intelligentie
Scroll naar boven