zondag 02 december 2012 - 10.30

HET MYSTERIE VAN DE LIEFDE(VOL)

lezing door Geert Kimpen

Geert Kimpen heeft zich voor zijn boek ‘Rachel, of het mysterie van de liefde’ laten inspireren door oude Joodse legenden uit Praag. Het is een verhaal geworden over het grootste mysterie van de menselijke natuur: het vermogen om ondanks alles lief te hebben en over wat mensen ten diepste drijft.

Is een mens in staat zijn zielsverwant te herkennen? Of is iedere liefde een zinsbegoocheling? Is er werkelijk voor ieder mens een andere helft en is een mens, die denkt uit ontelbaren zijn zielsverwant te herkennen, gezegend of een dwaas? Komen zielsverwanten elkaar altijd tegen in het leven? En kun je meerdere zielsverwanten hebben?

Geert Kimpen wil ons op sleeptouw nemen op een reis door de achtergronden van zijn boek en het hoofdthema daarvan: de liefde. Hij wil proberen een tipje op te lichten van de sluier over dit grootse mysterie en met ons antwoorden vinden op veel van onze vragen.

Geert is bekend geworden door zijn eerste boek, de bestseller ‘De Kabalist’. Ook zijn tweede boek ‘De geheime Newton’ werd goed ontvangen. Naast schrijver is hij ook columnist en voormalig theatermaker.