zondag 21 oktober 2012 - 10.30

ONZE LIEFDESRELATIE ALS WEG NAAR BEVRIJDING

lezing door Felix Erkelens


In een diepgaande verhouding, zoals onze liefdesrelatie, komen onze hang-ups, onze nvolwassenheden en onbewuste aspecten vroeg of laat aan de orde. Dit kan een ervaring geven dat liefde alleen maar lastig en pijnlijk is, maar je kunt het ook zien als een handreiking van het leven om tot innerlijke vrijheid en een liefdevolle houding ten opzichte van het leven te komen. Onze liefdesrelatie is de grootste hulp die we kennen om tot een harmonieus en volwassen mens uit te groeien.

Je kijk op het leven bepaalt natuurlijk hoe je jezelf in relatie tot de ander ervaart. Staat de ander totaal los van jouzelf of maakt hij deel uit van een groter geheel waar jijzelf ook onderdeel van uitmaakt? Zo maakt het ook uit of we de ander kunnen ervaren als een spiegel die ons in essentie in liefde wordt voorgehouden. En nee, in dat ‘spiegeltje, spiegeltje’ zien we niet altijd de mooiste van het land. In een spiritueel perspectief zien we veel meer het hulpaspect van ons relatieleven, de bevrijdingsweg die het kan bieden ls we voorbij de hobbels kijken die nu eenmaal op de weg van ons relatieleven liggen.

Deze lezing kan ook ondersteuning bieden voor mensen die op dit moment niet in een relatie leven.

Felix Erkelens is getrouwd en vader van drie kinderen. Hij is werkzaam als leraar, coach en ondersteuner van mensen met levensvragen en van echtparen die meer zicht op hun relatie willen krijgen. Daarnaast is hij uitgever van uitgeverij Juwelenschip. In het verleden was hij 14 jaar begeleider bij het ITIP (Instituut voor toegepaste integrale psychologie) en was uitgever/eigenaar van uitgeverij Servire.