zondag 14 maart 2010 - 10.30

De boodschap van de graancirkels

lezing door Janet Ossebaard

Graancirkels blijven boeien, verbazen en intrigeren. Het gros (94 procent) van alle cirkels is niet door mensen gemaakt, zo bleek in 2000 uit wetenschappelijk onderzoek. Steeds weer duiken nieuwe onverklaarbare zaken op: vreemde substanties die niet op aarde blijken voor te komen, sporen van extreme hitte, accu’s van camera’s die binnen seconden leeglopen. Vreemde atmosferische verschijnselen komen vaak voor, evenals uiteenlopende effecten op lichaam en geest, van gevoelens van gelukzaligheid tot spontane genezingen.

Graancirkels kunnen ook als toegangspoort fungeren tot het onbekende en mystieke. Ze rekken de geest op, tarten oude veronderstellingen en rigide denkwijzen, en openen lichaam en geest voor wat zich buiten de grenzen bevindt van de dagelijkse waarnemingen. Voor velen vormen ze een poort tot geestelijke, emotionele en spirituele groei: ze zijn een katalysator voor bewustwording.

In deze lezing/presentatie staat Janet Ossebaard stil bij de boodschap van de graancirkels van het afgelopen jaar, de meest recente ontdekkingen, en haar persoonlijke ervaringen. Ze zal de laatste ontwikkelingen en ontdekkingen aan de hand van beelden visueel toelichten. Daarnaast zal ze stilstaan bij degenen die de graancirkels maakten: wie zijn zij en wat willen ze van ons? Janet zal ons laten zien dat er verband is tussen de graancirkels en de menselijke geest; de kracht van de geest om zelf te manifesteren en te (co)creëren, zoals blijkt uit graancirkelpatronen, die ‘op bestelling’ lijken te zijn gevormd. Ook zal ze ons een film tonen van een complexe graancirkel die in luttele seconden werd gelegd.

Janet Ossebaard is van oorsprong communicatie consultant. Ze houdt zich al ruim vijftien jaar bezig met het onderzoek van graancirkels. Ze heeft veel veldwerk verricht en was betrokken bij vier documentaires over het graancirkelfenomeen waarvan de laatste in Amerika werd bekroond. In 2000 schreef ze haar eerste boek: ‘Graancirkels, een wereldwijd Mysterie’ en in 2007 verscheen het eerste deel van een serie van acht boeken over het graancirkelfenomeen: ‘Graancirkels - de meest betoverende ooit’, in 2009 gevolgd door ‘Graancirkels - Het bewijs’.