zondag 11 maart 2012 - 10.30

DE ENGELEN VAN DE NACHT(VOL)

lezing door Bas Klinkhamer

Dromen worden niet voor niets ook wel de engelen van de nacht genoemd. Volgens vele mystieke tradities gebeurt er in de nacht veel meer dan alleen de simpele slaap. In de nacht gaat de ziel naar plekken waar zij geschoond, geheeld en opgeladen wordt, zodat de dag weer hernieuwd tegemoet getreden kan worden.

Het is hierbij wel van belang, dat je met aandacht de nacht ingaat. Dan is het mogelijk om in de nacht antwoorden te vinden op vragen die je bezighouden, om in aanraking te komen met lichtwezens die je helpen en om nieuwe inzichten te krijgen.

In deze lezing vertelt Bas Klinkhamer over de schoonheid van de nacht en over de concrete invloed die de spirituele dimensie van de nacht kan hebben op ons dagelijks bestaan. Want hoe komt het toch dat je uit de ene nacht verkwikt en uitgerust wakker wordt en uit de andere nacht doodmoe en gespannen? Ook vertelt hij over het omgaan met slapeloosheid, het bewustzijn in dromen en nachtmerries, en het contact met overledenen.


Bas Klinkhamer raakte op 15-jarige leeftijd gefascineerd door dromen en werd op zijn 21ste leerling van Hans Korteweg, Jaap Voigt en Hanneke Korteweg. Nu is hij directeur en mede-eigenaar van het ITIP, School voor Leven en Werk. Bas Klinkhamer geeft bezinningsdagen, begeleidt groepen over dromen en helpt mensen hun zielsbestemming te leren kennen en er uitdrukking aan te geven.