zondag 26 februari 2012 - 10.30

DURF TE STERVEN EN LEEF ! KANKER ALS KANS

lezing door Margit Kiszer

Margit Kiszer werd geconfronteerd met een zeer uitgebreide en agressieve vorm van borstkanker. Specialisten stelden rigoureuze behandelingen voor. Twijfelend had ze ‘ja’ willen zeggen, maar zei ‘nee’. Een onontkoombaar verblijf in de ‘onderwereld’ volgde. Een kracht van binnenuit maakte haar bereid haar angsten toe te laten en te sterven. Die kracht gaf haar tegelijkertijd - paradoxaal genoeg - ook vertrouwen in het zelfgenezend vermogen van haar lichaam. Vechten en vluchten maakten plaats voor catharsis en stilte. De ziekte bleek een helingsproces. Een gelegenheid om de realiteit te omarmen en een uitnodiging tot waarheid.

De tumoren stopten met groeien... Maar kun je wel genezen van kanker zonder operatie, chemo en bestraling? Wat hebben mensen die spontane regressie beleven gemeen? Wat is het geheim van hun wonderbaarlijke genezing?

Als je als kankerpatiënt bewust voor een persoonlijke, eigen weg van genezing kiest en afziet van de standaard reguliere behandelingen word je niet meer gemonitord of begeleid. Je valt buiten het protocol en de medische statistieken. Zijn medici wel nieuwsgierig genoeg naar mensen die zich laten leiden door hun innerlijke kompas? Als bewuste eigenzinnige patiënt ontmoet je in je omgeving en bij dokters vaak onbegrip en weerstand.


Na een studie geschiedenis zag Margit Kiszer tijdens haar carrière in het bedrijfsleven haar interesse voor spiritualiteit groeien. Ze zocht zichzelf in touch voor health, trance healing, mediumschap, jungiaanse psychologie, enneagramleer e.d. Zij rondde onder meer een vierjarige opleiding af bij Carolina Bont tot aurareader, deed de opleiding tot journey-practitioner bij Brandon Bays en voltooide de visionary leadership training en conscious coaching bij Kevin Billett. Kanker betekende voor haar een kans om zichzelf te vinden. Haar ervaring is te lezen als één van tien verhalen in het boek van Joia Stoutjesdijk:’Hoe BLIJF je in contact wanneer kanker een rol speelt’. Nu begeleidt Margit mensen bij levensvraagstukken.
Zie ook www.ubibene.nl