zondag 20 november 2011 - 10.30

MYSTIEKE PLEKKEN

lezing door J.W.Verkerk en A.Loots
zondag 20 november 2011 - 10.30 uur
MYSTIEKE PLEKKEN,
l e z i n g d o o r J a n W i l l e m Ve r k e r k & A n n e m i e k e L o o t s
Jan Willem Verkerk werd als fulltime fotograaf aangetrokken door bijzondere plekken die voor hem een mystieke uitstraling hadden. Samen met Annemieke Loots begon hij foto’s te nemen van deze plekken die hem troffen door hun schoonheid en energetische lading.
Tijdens deze lezing zullen ze ons vertellen wat ze onder mystieke plekken verstaan en deze plekken in Nederland, België en Duitsland met dia’s ook laten zien. Daarbij vertellen ze van alles over deze plekken, zoals historische feiten, legendes, spookverhalen en ook hun eigen ervaringen. Engeland komt aan bod met luchtfoto’s van graancirkels.
Voor Jan Willem en Annemieke gaat het om de bijzondere sfeer van de plekken die ze laten zien. Zoals oude heidense putjes, ruïnes van kastelen, hunebedden en grotten.
Wat hen raakt is een plotseling gevoel van schoonheid of sterke verbondenheid met een bepaalde plek of een bijzondere energie. Vaak zijn er geen woorden voor en dan proberen ze hun gevoel vast te leggen in foto’s.
Annemieke Loots en Jan Willem Verkerk hebben sinds juni 2006 een permanente wisselexpositie, Mystiek Moment, in Zaandam. Hierin laten ze maandelijks een ander plekje zien en beschrijven het in de plaatselijke krant en op hun website www.mystiekmoment.nl .  Jan Willem is fulltime fotograaf/schrijver en Annemieke vergezelt hem bij zijn zoektocht naar mystieke plekken. Samen schreven ze het boek ‘Mystieke Plekken, bijzondere plaatsen in Nederland, België en Duitsland’.