zondag 06 november 2011 - 10.30

STADSVERLICHTING:de kracht van de stilte

lezing door Tijn Touber
zondag 6 november 2011 - 10.30 uur
STADSVERLICHTING
de kracht van de stilte
l e z i n g d o o r Ti j n To u b e r
Hoe kun je bijdragen aan een betere wereld? Het antwoord luidt meestal: begin bij jezelf.
En dat hoef je niet eens alleen te doen. Tijn Touber raadt aan regelmatig samen met vrienden en bekenden een uurtje te mediteren. Er is geen methode die sneller, goedkoper en effectiever werkt om een betere, mooiere wereld werkelijkheid te laten worden.
Hoe meer mensen op deze manier samen in een helder en coherent bewustzijn komen, hoe groter het krachtveld wordt. Het effect van gezamenlijke meditaties is onderzocht.
Mensen die samen stil zijn brengen meer harmonie en ‘flow’ in de samenleving. In steden waar regelmatig wordt gemediteerd is minder geweld en zijn minder rechtszaken, echtscheidingen en verkeersongevallen.
Je stad verlichten is niet alleen goed voor de samenleving maar ook voor jou. Mensen die regelmatig de tijd nemen voor verstilling, zijn gelukkiger, creatiever, gezonder en effectiever in hun werk. Mediteren versterkt hun immuunsysteem, vermindert stress en werkt als een verjongingskuur.
Ontdek de kracht van de stilte, ontdek hoe jij je innerlijke vuur kunt ontsteken dat jou en je omgeving kan verlichten.
Tijn Touber speelt vanaf zijn veertiende gitaar, schrijft songs en is zanger in allerlei punk/mod bands. Samen met zijn vriendin Monique Klemann richt hij Lois Lane op. Hun debuutalbum bereikt de eerste plaats van de Album Top 100. Tijn schrijft de titelsong voor Amsterdamned, de film van Dick Maas. Na dit muzikale avontuur legt hij zich toe op bewustzijnsontwikkeling. Zeventien keer reist hij naar India en gaat in de leer bij verlichte meesters. Veertien jaar leeft hij als een ascetische yogi in hartje Amsterdam. Na een paar jaar gaat hij zelf trainingen geven aan de politie, drugsdelinquenten, verplegend personeel, op festivals als Lowlands en vooral in zijn eigen huiskamer. Hij schrijft over spiritualiteit in de praktijk van het dagelijkse leven in columns en in drie boeken: ‘Spoedcursus Verlichting’, ‘Verlicht Leven’ en ‘Stadsverlichting, verander de wereld vanuit je huiskamer’, dat dit jaar is verschenen.