zondag 15 mei 2011 - 10.30

ZOEKTOCHT NAAR DE HEILIGE GRAAL EN DE ARK VAN HET VERBOND

lezing door Klaas van Urk


Het mysterie van Rennes-le-Château was aanvankelijk een lokaal verhaal over een priester in een klein bergdorp in het zuiden van Frankrijk. De priester was na de ontdekking van een aantal geheimzinnige documenten schatrijk geworden. Volgens de geruchten zou hij zijn gestuit op een groot geheim.

In de jaren '80 kreeg dit lokale verhaal wereldwijde bekendheid door het boek  'Het Heilige Bloed en De Heilige Graal.'  Het werd zelfs wereldwijd een hype nadat Dan Brown dit verhaal had gebruikt als uitgangspunt voor zijn bestseller 'De Da Vinci Code'.

Klaas Van Urk deed zijn eigen onderzoek. Hij bezocht de plaatsen  die in beide boeken een belangrijke rol spelen en bestudeerde de oorspronkelijke bronnen. Hij kwam daarbij tot een aantal opmerkelijke conclusies. Een gecodeerd spoor volgend, kwam hij op plaatsen waar  eeuwen lang een groot geheim verborgen werd gehouden.
Klaas van Urk zal aan de hand van een powerpoint presentatie dit grote geheim voor ons ontrafelen.

Klaas van Urk  heeft veel gereisd en lang in het buitenland gewoond. Tijdens zijn reizen, meestal per fiets of te voet, kwam hij in aanraking met diverse culturen en bezocht hij vele historische plekken. Lokale overleveringen en legenden hadden daarbij altijd zijn bijzondere belangstelling.  Terug in Nederland vestigde hij zich in Drenthe, waar hij nu samen met zijn vrouw een B.&B heeft.  In de rustige wintertijd heeft hij dan tijd voor zijn favoriete hobby: zoektochten naar het mysterie van o.a. de Heilige Graal en de Verloren Ark.  Na tien jaar speuren heeft hij de opzienbarende resultaten ervan nu op schrift gezet. Inmiddels is hij toegetreden tot de 'Association Terre de Rhedae' in Rennes-le-Château.

Kosten lezing: € 10,00