zondag 28 november 2010 - 10.30

JE ZIELALS WERKGEVER

lezing door Hans Wopereis
   

zondag 28 november 2010 - 10.30 uur

 

JE ZIEL ALS WERKGEVER

 

lezing door Hans Wopereis

 

Het wordt de laatste jaren steeds duidelijker dat er een bezielende vernieuwing nodig is in onze organisaties en samenleving en dat deze vernieuwing steeds meer gezocht zal moeten worden binnen de gevestigde structuren en niet er buiten. Ieder van ons kan het verschil maken in het doorbreken van een gevestigde cultuur. Maar dan moet je het wel wagen om je licht boven de korenmaat van de middelmatigheid uit te steken en waarachtig te zijn zonder je te verheffen.

 

Hoe doe je dat? Je zult verantwoordelijkheid moeten nemen voor je eigen scheppingskracht en talenten en daarbij erkennen dat je ziel je meest wezenlijke opdrachtgever is.

Het gaat om een vorm van spiritualiteit die zich niet onttrekt aan het stoffelijke gebied maar zich daar juist ten volle mee verbindt en bezieling brengt op de plek waar het ego met zijn angsten en belangen vaak zo’n nadrukkelijke rol speelt: het werk.

 

In zijn boek over dit onderwerp haalt Hans Wopereis mythen, sprookjes en bijbelverhalen aan ter illustratie van de innerlijke weg en hoe één mens daadwerkelijk verschil kan maken in een gevestigde cultuur. Hij laat zien dat het groeien in zelfkennis hand in hand gaat met het groeien in het hebben van betekenis in de wereld.

 

Hans Wopereis is verbonden aan het ITIP, School voor Leven en Werk. Hij is verantwoordelijk voor de activiteiten op het gebied van organisatie- en loopbaan ontwikkeling.

Samen met mededirecteur Bas Klinkhamer heeft hij de afgelopen vijftien jaar talloze bedrijven en organisaties begeleid in cultuurverandering. Daarnaast is Hans Wopereis een van de kernbegeleiders binnen de opleidingen van het ITIP. Eind vorig jaar verscheen zijn boek ‘Het licht en de korenmaat; je ziel als werkgever’.

 

Kosten lezing: € 10,00