zondag 15 mei 2022 - 10.30

Vrienden worden met je lijf

lezing door Lisette Thooft

Lisette Thooft, rebalancer en schrijfster, vertelt over het belang van lichaamsbewustzijn. Voelen wat je voelt in je lijf is ontzettend belangrijk voor alles: voor je gezondheid, je carrière, je sociale leven en je persoonlijke ontwikkeling. Kortom voor je levensgeluk.

Lichaamsbewustzijn is opmerken wat er in je lichaam gebeurt aan ervaringen, sensaties en fysiek gevoel. Met lichaamsbewustzijn voel je het tintelen en stromen overal in je lijf, je voelt je hartslag, ben je bewust van je adem, maar ook van spanning, druk en pijn. Je gaat vanzelf gezonder leven als je naar je lichaam luistert, want het betekent ook dat je signalen opvangt van overbelasting voordat je ziek wordt, dat je naar bed wilt als je moe bent en zin krijgt in lichaamsbeweging als je lichaam daarom vraagt. Er zijn veel simpele technieken en oefeningen die leiden tot beter voelen wat je voelt. Maar het belangrijkste is een soort knop in je hoofd omdraaien en het besluit nemen om te willen voelen, te willen ervaren, vrienden met je lijf te willen worden. Daarvoor kun je een opwekkend en enthousiasmerend praatje wel gebruiken.

Lisette Thooft (1953) schreef tientallen jaren lang voor tijdschriften en kranten maar is nu voornamelijk rebalancer met een drukke praktijk in Rotterdam. Haar meest recente boek is Vrienden worden met je lijf, uitgeverij Ten Have (2021).

Voor nadere informatie: www.lisettethooft.nl

 

€15,00 voor een zaal ticket kopen (keuze 1 links)
Thuis via internet meekijken is voor deze lezing NIET mogelijk