zondag 30 januari 2022 - 10.30

'De draak ontwaakt’

lezing door Sven Goedbloed

Sven Goedbloed neemt ons mee op een sjamanenreis. Hij legt op een heldere duidelijke manier uit hoe je de natuur elementen (aarde, water, vuur, lucht en ether) kunt herkennen in jezelf en in de wereld om je heen. En hoe deze elementen elkaar onderling beïnvloeden.

We leven in een wereld waar het verstand een bepalende rol speelt. "Het is bewezen" is belangrijk, terwijl voor "Ervaring heeft geleerd", weinig begrip is. Wat doen we eigenlijk met dat wat bewezen is en dat wat we geleerd hebben? Waar onze mannelijke kant met het verstand kan analyseren en objectiveren heeft onze vrouwelijke kant een heel ander vermogen tot haar beschikking, namelijk het vermogen om jezelf in alles gespiegeld te zien. En ook daarin kun je doorschieten. Met de draak als archetype zal hij de schaduwkanten van het mannelijke en het vrouwelijke in ons belichten. Reflectie in balans over alles wat je geleerd hebt en doorleefd hebt. Dat opent een geheel nieuwe dimensie in je. Het is dan als een werktuig om te komen tot een vol-waardig leven.

Sven Goedbloed is consultant en sjamanistisch begeleider en gebruikt inzichten uit beide werelden om diepgang te brengen. Hij heeft meerdere boeken geschreven waaronder “Voor alles dankbaar”, “Dankbaarheidsdagboek” “De kunst van Reflectie (vanaf maart verkrijgbaar)” en Dream-on (e-book over dromen via zijn site te verkrijgen).