zondag 14 maart 2021 - 10.30

gecancelled

lezing door Barbara Driessen

Interactieve lezing door Barbara Driessen

Het beeldend bewustzijn is in staat om tegenstellingen op te heffen en ze als elkaars aanvullende te ervaren. Het maakt verbindingen. 
Door bewust gebruik te maken van beelden creëer je een brug van verstand naar gevoel. Het beeld is hierin de verbindende factor. 
We kennen dit allemaal wel, die foto van vroeger of die vakantiefoto: door dat ene beeld komen de verhalen terug, de situatie komt als het ware tot leven. 
Een beeld zegt daarin zoveel meer dan woorden.
Vooral in deze tijd die vraagt om verbindingen, om voorbeelden en beeldbewust zijn kunnen we door actief gebruik te maken van beelden, een extra dimensie toevoegen aan ons dagelijks leven.
Rituelen en creatieve uitingen spelen hierbij een rol.

Tijdens deze morgen zal ik met jullie wandelen door de beeldentuin van de geest.
We ronden de morgen af met een overgangsritueel, als een verwelkoming van het naderende zomerseizoen.

Barbara Driessen is schrijfster, inspirator en therapeut. Zij ontwikkelde uitnodigende methoden en geeft lezingen en workshops door het land. Zij schreef naast  boeken ook jaarcolleges voor het tijdschrift Onkruid en is daar docent. Ook begeleidt zij mensen bij het schrijven van hun eigen boek.
Zij heeft een aantal boeken geschreven, waaronder: Dromen als Inwijdingsweg, Sensitieve Intelligentie, Beelden als Wegwijzer en De Helende Kracht van het Medicijnwiel.
Leven in aandacht is haar levensmotto.