zondag 30 augustus 2020 - 10.30

ZON EN MAAN ALS LICHTBAKENS OP DE LEVENSWEG(VOL)

lezing door Carla Kerklaan

De levensweg
De levensweg is gegeven, de vrijheid ligt in de manier waarop wij ons levenspad bewandelen. Ons levenspad met levensthema’s ligt grotendeels vast. Dit zien we terug in de stand van planeten en sterren op het moment van geboorte: onze geboortehoroscoop. Hobbels, hindernissen en uitdagingen - maar ook successen - worden door planeetstanden weergegeven als een tendens. De werkelijke uitwerking blijft altijd een verrassing.

Patronen
Wanneer wij geconfronteerd worden met pijn en verdriet, worden er verdedigingsmechanismen in ons geactiveerd: oude patronen met de daarbij behorende gedachten, gevoelens en emoties, ofwel vasana’s (India). Deze patronen zijn onderdeel van een levensthema maar kunnen ook deel uitmaken van een groter familiethema. De kunst is om mee te bewegen en de vrijheid te vinden in hoe wij omgaan met ons thema.

Zon en maan
In de spirituele astrologie hebben zon en maan een gidsende functie. De ‘zwarte maan’ - de hogere dimensie van de maan - is ons ware weten en oorsponkelijk handelen, authentiek zijn. De ‘zwarte zon’ - de hogere dimensie van de zon - is de beleving van eenheid met de schepping. In de patronen die zon en maan met elkaar maken, zijn twaalf typen levenspaden te onderscheiden, die elk een eigen uitwerking hebben op de individuele mens.

Wilt u meer inzicht krijgen in uw levensthema en hoe je hier zinvol mee kunt werken? Schrijft u zich dan in voor deze boeiende lezing van Carla Kerklaan.

Voor deze lezing is geen astrologische kennis nodig.