De Nieuwe Mens

zondag 01 september 2019 - 10.30

IN NEGEN STAPPEN NAAR INNERLIJKE BLOEI

lezing door Lisette Thooft

Innerlijke bloei heeft niets te maken met succes, rijkdom of roem. Je bloeit als je een gelukkig en dankbaar mens bent en geniet van je leven. En hoe meer je bloeit, hoe dankbaarder en gelukkiger je wordt. 

Wat is het geheim van bloeien? Natuurlijk: opengaan, precies zoals bloemen zich openen in het zonlicht om zichzelf helemaal te laten zien. En hoe ga je open? Door jezelf toestemming te geven te zijn wie je bent, te voelen wat je voelt. 

Wat je daarvoor nodig hebt, heb je zelf in huis. Het hoort bij je als een geboorterecht. Het is onze diepste levenskracht, in Oosterse filosofieën ook wel chi genaamd, zoals in tai-chi en in chi-gong. Het wordt ook wel prana genoemd, of kundalini-energie, of Shakti of orgone, of mana. Het is de kracht die je doorstroomt en die je voelt tintelen overal in je lichaam.

Je kunt deze kracht beïnvloeden, sturen en stimuleren met je geest, je verbeeldingskracht. En je kunt hem gebruiken om jezelf beter te aarden, dieper te vertrouwen, meer te voelen, en soepeler om te gaan met de wereld.

Lisette Thooft ontwikkelde een chi-oefening die werkt met handgebaren en mantra’s, waarmee je elke dag opnieuw heel concreet en tastbaar je eigen bloei en zelfvertrouwen kunt ondersteunen: het Negen Stappen Plan. Het is simpel, liefdevol en doeltreffend. Het neemt zo veel of zo weinig tijd als je ervoor hebt, het is gratis en je hebt het overal bij je. 
In deze lezing vertelt ze erover, en we oefenen er een paar keer mee. 
www.lisettethooft.nl