zondag 19 mei 2019 - 10.30

TAOÏSTISCHE INTERNE ALCHEMIE - SAMENBRENGEN VAN (SEXUELE) LEVENSENERGIE EN HART

lezing door Inge Maassen

Bij Externe Alchemie voegen we van buitenaf iets toe, dat de chemische samenstelling binnenin verandert. We nemen bijvoorbeeld een kopje koffie voor een (tijdelijk) betere focus. Bij Interne Alchemie werken we alleen met interne middelen. We vermengen ons innerlijk water met vuur; onze (seksuele) levensenergie met ons hart. 

Een vrouw die liefdevol verbonden is met de eigen seksuele organen, omarmt en omhelst daarmee haar fysieke verbondenheid met de aarde. Het soms heftige vuur van haar hart kan nu worden getemperd door het diepe weten van het water. De interne beweging bij de vrouw is van beneden naar boven. 

Een man die liefdevol verbonden is met zijn seksuele organen, is goed verbonden met de eigen vitale stroom. De interne beweging van de man is naar beneden gericht; hij laat het hart pulseren in de creatieve kracht van de seksuele organen, hij brengt het vuur naar het water. 

Met of zonder partner, door hart en seks te laten samengaan, sta je volgens de Taoïstische levenswijze, op een rijkere en rustigere wijze in de wereld. 

Inge zal in deze lezing de sluier oplichten van diepe geheimen die eeuwenlang binnen het taoïsme bewaard en bewaakt bleven. De geheimen van het gezond ouder worden, van behoud van fysieke kracht tot op hoge leeftijd, en van emotionele rust.

Inge Maassen geeft sinds 1991 les in taoïstische technieken om hart en levensenergie samen te brengen.  Sinds 2010 leidt zij als Senior Teacher vele docenten (internationaal) op om deze vorm van ‘Healing Love’ door te geven. Zie ook: www.healingdao.nl.