De Nieuwe Mens

zondag 24 februari 2019 - 10.30

GRAANCIRKELS 2018

lezing door Janet Ossebaard

Graancirkels komen over de hele wereld voor, in alle mogelijke gewassen en al duizenden jaren lang. Onze verre voorvaderen tekenden deze verschijnselen op rotswanden en noemden ze ‘de taal van de Goden’. Wereldwijd zijn er vele tienduizenden graancirkels gedocumenteerd.

In het jaar 2000 was er een belangrijke wetenschappelijke doorbraak: van de graancirkels die biofysisch waren onderzocht bleek 6% mensenwerk en 94% door elektromagnetische puntbronnen te zijn gemaakt. Door lichtbollen, met intelligent gedrag. Ze lijken zich bewust te zijn van de toeschouwer en gaan soms zelfs interactie aan. 

Niemand weet precies wie of wat de mysterieuze lichten zijn. Er lijkt een link te zijn met buitenaardse intelligenties. Sommige cirkels bevatten gedoceerde boodschappen, in binaire- of morsecodes en zelfs in oeroude taal, over thema’s als liefde en vrede.

Sommige graancirkels lijken een astrofysisch thema uit te beelden: reizen voorbij tijd en ruimte. Andere hebben een link met oude beschavingen als de Mayacultuur en het oude Egypte. 

En wat is er afgelopen graancirkelseizoen allemaal gebeurd? Waarin was het jaar 2018 anders dan alle voorgaande jaren? Welke boodschappen hebben zich toen geopenbaard in de velden en kunnen wij daar al iets van merken? 

In deze ochtendlezing krijgen we antwoord op deze vragen en meer. Janet deelt met ons haar mooiste graancirkelbeelden en nieuwe filmpjes, waaronder een met de mysterieuze lichtbollen. 

Janet Ossebaard, van oorsprong taal- en letterkundige, onderzoekt al ruim 25 jaar, fulltime, het graancirkelfenomeen. Ze fotografeert en filmt ze en heeft er vier boeken over geschreven. Momenteel is Janet bezig met haar vijfde boek, het vervolg op ‘Graancirkels - UFO's en ET's’. Zie ook: www.graancirkelsite.nl.