zondag 18 november 2018 - 10.30

PSYCHOSOMATIEK - DE BETEKENIS VAN ORGANEN EN ZIEKTEN(VOL)

lezing door Henk Fransen

Wat is de achterliggende oorzaak van een ziekte? Waar word je geestelijk of emotioneel mee geconfronteerd als je ziek bent? Hoe kun je je ziekte gebruiken als wegwijzer naar gezondheid? 

In deze lezing deelt Henk Fransen zijn jarenlange kennis en ervaring in het werken met de betekenis van ziekten via de psychosomatische benadering. Hij legt uit wat psychosomatiek inhoudt en wat de kracht en beperkingen zijn van deze benadering. Hij gaat in op de relatie tussen lichaam en geest  (psycho-neuro-immunologie) en welke rol de ziekte of het zieke orgaan hierin speelt.

Henk laat u zien hoe u inzicht krijgt in hoe uw lichaam u de weg wijst naar de betekenis van een klacht of ziekte. Niet zelden blijken symptomen daarbij een richtingaanwijzer naar uw diepere levensbestemming of zingevingsvraagstuk. Zo kunt u de signalen die het lichaam afgeeft leren verstaan en gebruiken om de gevoelige of zieke plek in uw lichaam te genezen. De weg van klacht naar kracht.

Henk Fransen is arts en deed 25 jaar onderzoek naar de zin en onzin van alternatieve geneeswijzen. Hij schreef de boeken: ‘Bondgenoot, de autobiografie van een immuuncel’, ‘Versterk je genezend vermogen op 5 niveaus’, ‘Handboek kanker’ en ‘De betekenis van kanker’. In 2015 lanceerde hij de videoreeks ‘De zoektocht naar genezing’ (zie youtube). In 2016 creëerde hij het eerste medicijnloze ziekenhuis van Nederland. Voor meer informatie: www.henkfransen.nl.