zondag 11 november 2018 - 10.30

TANTRA DOEN EN DENKEN IN RELATIES

lezing door Peter den Haring

Tantra Yoga was in de Aziatische oudheid vooral een techniek waarbij de mannelijke yogi sterk gericht was op het verlengen van zijn leven door het aftappen van vrouwelijke, seksuele vitaliteit. Van enige seksuele gelijkwaardigheid, of werkelijke intimiteit, was geen sprake. Dat is in de moderne Tantra gelukkig anders.

In deze lezing gaat Peter dieper in op de man/vrouw polariteiten, over nodig hebben, aanvullen en samen zijn. Want hoe kunnen de seksen beter, en mogelijk Tantrisch, genieten van elkaar? Wat is de rol van Macht (het positieve element) en Manipulatie (het negatieve element), afgezet tegen ieders behoefte aan erkenning? Welke rol speelt het biologische evolutiegebeuren, onze voorplantingsintuïtie? Wat heeft dat voor consequenties in een inmiddels redelijk 'beschaafd' geworden sociale omgeving? Kan een commitment, werkelijke vriendschap en/of liefde daar bovenuit een dominante rol gaan krijgen? In hoeverre spelen geliefden de vroegere gedragspatronen van hun ouders na, totdat ze daarboven uit stijgen? 

Met de nodige humor noemt Peter de dingen bij hun naam, en wordt u als luisteraar uitgenodigd om na te gaan in hoeverre u intimiteit en genot kunt toelaten.

Hypnotherapeut Peter den Haring (1946) heeft jaren gewerkt in het jongerenwelzijnswerk, en als journalist leverde hij vanaf 1988 bijdragen aan bijna alle Nederlandse New Age tijdschriften, waaronder ParaVisie. 

Daarnaast runt hij een coachingpraktijk in Den Haag, waarin hij gebruik maakt van hypnose (regressie), astrologie, auralezen en familieopstellingen. 

In 1994 verscheen zijn eerste boek ‘Het Domino-orakel’, over het waarzeggen met domino- en dobbelstenen. Daarna publiceerde hij nog acht andere titels waaronder ‘De Belofte’, ‘Gerard zoekt het hogerop’ en ‘De zeven kwaliteiten van een echte heks’. Ook maakte hij twee zelfhulp CD’s: ‘AuraSchoonmaak’ en ‘TranceReizen’. 

Sinds 2006 verzorgt Peter de redactie van Tijdgeest Magazine, een tweewekelijks gratis internetmagazine rond New Age fenomenen, alternatieve gezondheid en grenswetenschappen. Zie ook: peterdenharing.nl.