zondag 26 november 2017 - 10.30

GEVOELENS, EMOTIES EN DE TAO - wat hebben onze organen met emoties te maken?

lezing door Inge Maassen

Dat ons emotionele leven en de manier waarop we naar onszelf kijken, invloed heeft op onze gezondheid, daar zullen de meeste mensen van op de hoogte zijn. Dat we andersom, door fysieke oefening en fysiek bewustzijn, impact kunnen hebben op ons gevoelsleven, dat is minder bekend en daar gaat deze lezing over.  

Vanuit de Tao gezien, zet depressiviteit de ademhalingsorganen vast, met name het middenrif, moet de lever dealen met onderdrukte woede en frustratie, hart en nieren met stress en onzekerheid, enzovoort.  

Verkrampte organen verkrampen onze hersenen door steeds weer dezelfde emotionele gedachten creëren en vice versa, met als resultaat dat we situaties in ons leven aantrekken die bedoeld zijn om te ontkrampen maar die vaak met negativiteit en ziekte geassocieerd worden en daardoor leiden tot energieverlies. 

Hoe stoppen we dit proces en hoe maken we onszelf weer gezond?

Hoe kunnen we nu luisteren, kijken, spreken, eten en intiem zijn – op zo’n manier dat we onze energie behouden en mogelijk zelfs vermeerderen?  

Inge Maassen laat ons in deze interactieve lezing kennismaken met het gedachtegoed van de Tao. Door kleine naar binnen gerichte oefeningen, laat zij ons voelen hoe we bijvoorbeeld via de nieren stress en angst kunnen loslaten en weer vitaliteit opbouwen. 

Inge Maassen geeft 25 jaar les in de ‘Healing Tao’, waarvan de laatste zeven jaar als senior teacher. www.healingdao.nl.