zondag 24 januari 2016 - 10.30

DE BIBLIOTHEEK VAN GIZEH

lezing door Willem Witteveen

De Grote Piramide van Gizeh in Egypte is één van de zeven wereldwonderen uit de klassieke oudheid en het enige dat is overgebleven. Al eeuwenlang bezoekt men dit enigmatische bouwwerk en probeert men de ware betekenis ervan te achterhalen. Zowel de bouwmethode als de functie ervan blijven de vele onderzoekers intrigeren. Voor Willem Witteveen staat echter vast dat de Grote Piramide geen grafcomplex is van farao Khufu, maar een naslagwerk of bibliotheek, bedoeld voor de huidige generaties met daarin verborgen de Gulden Frequentie van Gizeh: deze is verantwoordelijk voor het ontstaan en (voort)bestaan van het leven op Aarde. In deze lezing en in zijn boek De Grote Piramide van Gizeh als monument van de schepping volgt Willem de vier aardse elementen Aarde, Water, Lucht en Vuur. Deze vormen een belangrijk deel van onze schepping en komen samen in de Grote Piramide. De combinatie van water en trilling vormt daarin de sleutel die we ontvangen uit deze bijzondere erfenis  - “It’s all about sound”. Het ‘goddelijke’ wordt vertegenwoordigd door het vijfde, alles omvattende element Aether, de drager van alle informatie, zowel op Aarde als daarbuiten. 

In deze lezing vertelt Willem ons met ondersteuning van beeldmateriaal hoe hij zijn opzienbarende visie baseert op eigen onderzoek en het koppelen van bestaande (oude) kennis, logica en intuïtie. Hij neemt ons mee op zijn pelgrimstocht met als voornaamste doel: het ontwikkelen van een eigen visie, zonder te worden beïnvloed door moderne wetenschappelijke kennis die soms helemaal niet zo modern blijkt te zijn. Een visie die bijdraagt aan de duurzaamheid van onze Aarde – precies zoals de ‘ouden’ ons dat proberen te vertellen in Gizeh. 

Als Stuurman Grote Handelsvaart heeft Willem Witteveen de wereldzeeën bevaren en was in de gelegenheid om oude archeologische plaatsen te bezoeken, waarin hij al van jongs af aan geïnteresseerd was. Vanwege zijn opleiding in sterrenkunde en navigatie viel het hem al snel op dat er verbanden bestonden tussen oude bouwwerken en het universum. Hij verzamelde zelf informatie en stelde vragen waar geen enkele archeoloog of egyptoloog raad mee wist. Hij deed vijftien jaar onderzoek naar de functie van de Grote Piramide en kwam tot conclusies waar de gevestigde wetenschappelijke orde niet enthousiast over was. Hij publiceerde deze in ‘Frontier Magazine’ en in zijn bovengenoemde boek. Momenteel concentreert hij zich op de verbanden tussen de Oude Egyptenaren en nog oudere beschavingen, die het misschien noodzakelijk maken om onze vroegste menselijke geschiedenis te herschrijven.

En ... welke rol speelt de buizerd ?