zondag 31 mei 2015 - 10.30

KLANKSCHALEN-MEDITATIE

lezing door Frank Mannens

Van  oudsher is er al een wiskundige samenhang tussen klank en kosmos. In de esoterie wordt klank beschouwd als grondslag van alle materie. In de loop der jaren is onmiskenbaar aangetoond dat klank daadwerkelijk vormkracht heeft. Klank, kosmos en materie stammen uit dezelfde oerbron. 

 

Alle materie komt dus voort uit een kosmisch klankspel. Maar de mens is zich daar vaak niet van bewust. Alle materiële voorwerpen hebben een klank met een bepaalde grondtoon en resonantie. Alle levende wezens hebben een grondtoon en resonantieniveau. Als je de tonen en resonantiefrequentie op elkaar afstemt, vloeien ze in elkaar over. De toon vult dan het hoofd en bij een bepaalde frequentie ontstaat er een trancetoestand die vergelijkbaar is met het reciteren van een mantra. Bij een andere frequentie gaat het hele lichaam resoneren. 

 

Frank Mannens gebruikt de klankschalen om rustgevende klanken te laten ervaren. De klankschaal brengt iedereen daar waar hij hoort te zijn. Zijn meditatie bestaat uit drie onderdelen: een geleide meditatie, de klankschaalmeditatie en een afsluitende korte stiltemeditatie.

 

In de pauze en na afloop kunnen er klankschalen worden gekocht.

 

Frank Mannens volgde een healing jaartraining bij het Spiritueel Psychologisch Initiatief, gevolgd door Reiki-inwijdingen. Bij het Arthur Findlay College in Stansted

gaf hij na een opleiding daar workshops intuïtief tekenen en helen met muziek. Nu werkt hij in spiritueel centrum De Roos in Amsterdam en is organisator van de spirituele ontwikkelingsgroep de Light Tower. Daarnaast heeft hij een praktijk Breathe in Life, waar hij werkt met o.a. rebirthing sessies. Zie ook zijn website: www.breatheinlife.nl

 

Kosten bijeenkomst: € 12,00