zondag 12 april 2015 - 10.30

VERLICHT LEVEN

lezing door Tijn Touber

Tijn Touber neemt ons mee op avontuur langs de acht mythische stappen naar verlichting. Hij vertelt: “Als je naar het licht wilt, moet je je schaduw meenemen” -  het deel van je persoonlijkheid dat je liever niet ziet, omdat het ’slecht’, ‘dierlijk’ of ‘niet-spiritueel’ zou zijn. Door deze kanten van jezelf te ontkennen worden ze disfunctioneel: ze gaan tegen je werken. Ze weerhouden je ervan een heel mens te zijn en vanuit je volledige potentieel  te leven.

 

Diep van binnen zijn we allemaal al verlicht, vertelt Tijn ons in zijn boek ‘Spoedcursus Verlichting’; maar daarnaast hebben we  ook een Spoedcursus Verduistering nodig om wegwijs te worden in onze onderwereld waar we onze eigen draken en demonen tegenkomen.

 

Joseph Campbell, mythekenner bij uitstek, liet ons in zijn beroemde boek ‘De held met de duizend gezichten’ zien dat wij  allemaal helden zijn op zoektocht naar onze hoogste bestemming.  Geïnspireerd door citaten van Campbell gidst Tijn de lezer in zijn boek ‘Verlicht Leven’ door alle stadia van ons levensavontuur. 

 

In deze lezing laat hij ons deze ‘monomythe’  ervaren en begeleidt ons naar het eindpunt  van de heldenreis. Campbell noemt ons dan “meester  van twee werelden”, omdat we uiteindelijk in staat zijn de verlichte wereld van het spirituele te combineren met de alledaagse realiteit op aarde en … verlicht te leven!

 

Leven zonder muziek is voor Tijn onbestaanbaar – dus zal hij de zielenreis voor ons met zijn muziek omlijsten. 

 

Tijn Touber is muzikant en schrijver. Op het hoogtepunt van zijn succes met zijn popgroep ‘Lois Lane’ trok hij zich terug uit de popscene en leefde veertien jaar ascetisch. Hij heeft verscheidene boeken geschreven, waaronder ‘Stadsverlichting’, ‘Spoedcursus Verlichting’ en ‘Verlicht Leven’. Hij schrijft artikelen in ‘Happinez’ en ‘Management Team’ en organiseert meditatiebijeenkomsten in huiskamers. 

 

Kosten lezing: € 12,00