zondag 08 maart 2015 - 10.30

OP ZOEK NAAR DE VERBORGEN WERKELIJKHEID

lezing door Erik Bruijn

Erik Bruijn neemt ons vanochtend mee naar India, Tibet, Zuid-Korea en Japan. Daar heeft hij bijzondere ontmoetingen gehad met kloosterlingen en kluizenaars en heeft hij praktijkervaring opgedaan met bijzondere trainingsmethoden van lichaam en geest. 

 

Zijn reiservaringen zijn verbonden met een zoektocht naar zelfkennis en waardevolle inzichten op het gebied van de geneeskunde, de psychologie en de mystiek. De tocht voert langs de duizelingwekkende afgronden van het menselijk bewustzijn, waar we oog in oog komen te staan met onbewuste krachten die ons lot bepalen. 

 

Erik zal een psychologische test demonstreren die gebaseerd is op beproefde kennis uit de hogere Tibetaanse yoga. Deze test onthult het spel van de krachten die de werking van onze geest bepalen en brengt daarmee belangrijke hindernissen in beeld op de weg naar innerlijk ontwaken en bevrijding. 

 

Erik Bruijn is Tibetkenner, schrijver en zen-leraar. Daarnaast is hij medeoprichter van Stichting Steppekinderen, een hulporganisatie voor kansarme kinderen in Mongolië.  Van zijn hand verschenen o.a.’Tantra, yoga en meditatie’ (1980), ‘Ontmoetingen met meesters en dwazen’ (1996),  en ‘Ziekte, pijn en de invloed van de geest’ (2006). Als gastconservator van het Wereldmuseum in Rotterdam schreef hij de kunstcatalogus ‘Tibet-China & Japan’ (2011). Hij is co-auteur van het boek ‘Mummies. Overleven na de dood’ (2014), over het onderzoek dat hij voor het Drents Museum uitvoerde naar de eeuwenoude mummie van een boeddhistische meester uit China.

 

Kosten lezing:  € 12,00