zondag 25 januari 2015 - 10.30

OP DE DREMPEL NAAR DE NIEUWE TIJD

lezing door Els Ouendag

In de laatste dagen van 2012 is er een einde gekomen aan een tijdperk, volgens sommige interpretaties van de oude Maya-teksten een einde aan onze beschaving. Andere bronnen spreken van een nieuw begin, waarbij de aarde in een hogere trilling komt en wij als mensheid aan het begin zouden staan van een gouden tijdperk.

 

Is dat ook zo? Staan wij inderdaad aan het begin van een nieuw tijdperk? Je kunt ook zeggen: we zijn er nog, dus we moeten wel over een drempel zijn gegaan en nu in een hogere vibratie verkeren. Maar alles gaat zeker niet van een leien dakje. De aarde, de mensheid, eigenlijk alles heeft aanpassingsproblemen. Die kun je gemakkelijk voelen bij jezelf, om je heen ervaren in de maatschappij. De economie heeft nog geen idee welke kant we opgaan, de politiek ook niet,  alle aspecten van onze samenleving zijn op zoek naar een nieuw kompas. We hebben het over ’participatiemaatschappij’. Is dat een nieuw jasje voor gemeenschapszin? Moeten de veranderingen van de politiek komen, of is het juist de bedoeling dat wij zelf het heft in handen nemen of tenminste aangeven in welke richting een nieuwe, betere ‘samen’leving moet gaan? 

 

In deze lezing wil ik met jullie gaan onderzoeken hoe we er nu voorstaan. Zijn we over een drempel gegaan, wat zijn onze ervaringen hierin? Hoe voelt dat? Of voelen we nog niets, dat kan ook. In een uitwisseling met jullie wil ik dit voor ons nog grotendeels onbekende terrein gaan verkennen en samen met jullie in een meditatie op ontdekkingsreis gaan. Zodat we wellicht beter voorbereid ons dit nieuwe gebied kunnen gaan eigen maken.

 

Els Ouëndag heeft jarenlang als lid van de programma-commissie van werkgroep De Nieuwe Mens de inleiding verzorgd bij de lezingen. Ze studeerde Engels aan de universiteit van Amsterdam en na haar doctoraal ging ze de journalistiek in. Daarnaast heeft ze vele opleidingen en workshops gevolgd op spiritueel gebied, o.a. de cursussen van White Lodge en een opleiding aura- en chakrareaden bij Margriet van Bentem in Amsterdam. 

 

Kosten lezing: € 12,00