zondag 21 december 2014 - 10.30

DE TERUGKEER VAN HET LICHT

lezing door Petra Stam

 

Op 21 december is  het punt van Midwinter bereikt, de zonnewende, het keerpunt. Na deze dag gaat het licht toenemen. Een mooi moment om stil te staan bij je eigen innerlijk licht en de groei van het licht in jou. De tarot kan je daarbij helpen. De kaarten geven door middel van hun beelden zicht op innerlijke processen, kwaliteiten en ontwikkelingen. De 22 kaarten van de Grote Arcana tonen de ontwikkelingsweg en de bewustzijnsniveaus van de mens, vanaf het eerste ontwaken tot het al-bewustzijn. Eén van de draden die door de Grote Arcana loopt, toont hoe het licht – het bewustzijn, inzicht, helderheid, stralend hoger zelf – steeds meer een deel wordt van het zelf.

Petra zal in het eerste deel van de lezing ingaan op de cycli en symboliek van het  licht en uitgebreid stilstaan bij de mythe van Inanna. Ook geeft ze een uitleg van de drie tarotkaarten de Heremiet, de Gehangene en de Ster en het berekenen van je jaarkaart.

Het tweede deel is praktisch van aard: met gebruik van drie tarotkaarten krijg je zicht op je eigen licht en mogelijkheden. Wat neem je mee en wat laat je achter in de volgende cyclus? Neem pen en papier mee en tarotkaarten als je die hebt. Ervaring daarmee is niet noodzakelijk.

Petra Stam heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot symboliek, occultisme, spiritualiteit en de natuur. Ze heeft een praktijk als klassiek homeopaat. Daarnaast geeft ze tarotconsulten en –cursussen. Als spiritueel coach combineert ze al deze werkzaamheden. Ze heeft drie boeken geschreven: ‘In het licht van de Maan’, ‘Pythia de hogepriesteres’ en ‘Isis en de 14 sleutels tot heelwording’.

Kosten lezing: €  12,00