zondag 23 november 2014 - 10.30

MAGIE, HET VERHAAL VAN DE RAAF

lezing door Rob Top

Magie is een begrip uit een ver van ons verwijderde wereld. Het is een beladen begrip en roept associaties op met vaak dubieuze figuren. En zelfs al heeft het die lading niet, dan nog is het niet voor ons gewone stervelingen weggelegd.

Maar is dat wel terecht?  Misschien staat magie wel dichter bij ons dan we denken en heeft onze westerse cultuur er alleen maar die  dubieuze en ver-van-ons-bed lading op geplakt. Misschien is magie wel vaker aanwezig. In deze tijd wordt het taboe doorbroken, mogen we contact maken met een andere werkelijkheid zonder dat we meteen naar een inrichting worden doorverwezen.

In deze lezing word je uitgenodigd de wereld van de magie binnen te gaan. Wat is het?  Hoe kan magie zich anno 2014 aan je tonen? Kun je het magische in je eigen leven ontdekken? Hoe gewoon is het eigenlijk? Rob Top zal ons met veel voorbeelden laten zien hoe magische voorvallen vaak bewust of onbewust in ons leven aanwezig zijn.

Er zijn voorvallen ‘binnen in ons’ waarvan sceptici zeggen “hij/zij verzint het”. Zelf gelooft  Rob dat meestal niet. Gun jezelf ook die opening naar magie. Hoeveel mensen voelen niet de aanwezigheid van een overledene? Of nemen de telefoon op en krijgen iemand aan de lijn aan wie ze net dachten, terwijl ze dat al jaren niet hadden gedaan? Jung noemde dat ‘synchroniciteit’.

En er zijn voorbeelden van dingen die buiten je gebeuren, die eigenlijk niet kunnen, maar toch gebeuren. Die maar tot één conclusie kunnen leiden: magie bestaat! Een voorbeeld daarvan zijn voorspellende dromen, of bij Rob onwaarschijnlijke ontmoetingen met dieren. 

De essentie is het je bewust verbinden met de creatieve krachten van het universum. Die notie wordt steeds meer gedragen. We staan niet meer alleen. Wat geeft het je tenslotte, sta er maar voor open. We gaan vandaag ook een magische reis maken. Misschien wordt het wel een magische workshop.

Rob Hoebee zal de lezing omlijsten met lakota kiederen en boeddhistische hymnes. Zie www.robhoebee.nl 

Rob Top is de auteur van het boek ‘Westers sjamanisme en de Vision Quest’. Binnen het sjamanisme wordt Raaf gezien als de magiër onder de dieren. Rob is natuurwetenschapper, maar houdt zich al zo’n twintig jaar intensief bezig met sjamanisme. Sinds 1998 geeft hij trainingen in sjamanistische technieken en organiseert en begeleidt vison quests.

Kosten lezing: € 12,00