zondag 01 juni 2014 - 10.30

INDIAANSE SPIRITUALITEIT EN RITUELEN NU EN IN DE TOEKOMST

lezing door Barbara Driessen

Van oudsher heeft het medicijnwiel in de Indiaanse spiritualiteit helende krachten. Welke krachten waren dit, hoe werkten ze en wat kunnen wij er mee in onze tijd? Hoe kunnen wij weer in evenwicht komen met de natuur?

Je kunt zoveel meer uit jezelf en uit je leefomstandigheden halen, als je de natuurlijke krachten leert benutten. Het zijn de oeroude wetten van de natuur. Vooral hoog gevoelige mensen hebben verbindingen met die oerwetten en raken er soms door verward omdat ze er geen vorm aan kunnen geven

Tijdens deze lezing zul je er mee kennis maken en leren hoe je een ritueel of Indiaanse leefwijze met respect voor de Indiaanse voorouders vorm kunt geven, zowel preventief onderhoudend als genezend. Durf het pad van de innerlijke sjamaan te bewandelen als een pelgrim op weg naar de oerbron.

Barbara Driessen is haar hele leven al sterk verbonden met de  natuur. Vanuit het verlangen naar oorspronkelijk leven bestudeerde zij natuurreligies en verbleef bij een Indiaanse familie om rituelen en ceremoniën van binnenuit te doorgronden. Hierover schreef zij artikelen en enkele boeken waaronder ‘De helende kracht van het medicijnwiel’. Ze begeleidt mensen in hun zoektocht naar het wezenlijke. Daarnaast  begeleidt zij als creatief therapeute met specialisaties in dans, droomwerk en muziektherapie mensen bij de verdere ontwikkeling van  hun creativiteit en hun probleemoplossend vermogen. Barbara Driessen deed ook onderzoek naar hoog gevoeligheid en vormen van autisme, waarover zij verscheidene boeken schreef.
www.barbaradriessen.nl

Kosten lezing:  € 12,00