zondag 18 mei 2014 - 10.30

DE HELENDE EN VERBINDENDE KRACHT VAN BRONFREQUENTIES

lezing door Marret Vonhoff

Wij worden er ons steeds meer van bewust dat alles in en om ons heen in de kern, in essentie, trilling is. Lang geleden sprak Pythagoras al over de schepping als “een oneindig continuüm van bewegingen, klanken en ritmes” en zei Plato: “panta rhei”, alles stroomt. Bewegingen die door de juiste getalsverhoudingen (muzikale intervallen) overeenkomen met de omwentelingen van de ziel zijn natuurlijk en harmonieus. Met andere woorden: alles is frequentie, alles is muziek.

In zuid-India is op een rots de tot nu toe oudst bekende muziekinscriptie gegraveerd. Marret Vonhoff heeft veertien jaar gewerkt aan de ontcijfering van deze in veel opzichten unieke muziekinscriptie. Ze heeft aangetoond, dat deze muziekinscriptie een codering bevat van zeer specifieke kosmische en helende frequenties. In onze tijd van transformatie geven deze hun kracht om ons, met behulp van de bronfrequenties, terug te leiden tot heling en verbinding met het Al.

In deze interactieve lezing zal Marret de helende werking en de verbindende kracht van twee specifieke bronfrequenties uit de muziekinscriptie (8 Hz: de hartslag van de aarde en 432 Hz: de verbinding met de kosmos) in woord en beeld toelichten en ook laten ervaren.

Marret Vonhoff studeerde Etnomusicologie aan de Universiteit van Amsterdam en volgde Afrikaanse percussie en Afrikaanse harples (kora) aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast volgde zij Flower of Life en Quantum Touch trainingen. Sinds vijftien jaar heeft zij in Bussum haar eigen muziekinstituut. Ze geeft lessen in wereldmuziek en trainingen, lezingen en workshops, o.a. over onderdelen van haar boek ‘Kudumiyamalai Bronfrequenties ontcijferd’ dat in 2013 verscheen. Op haar website zijn hiervan de eerste 38 pagina’s in te zien. Meer informatie is te vinden op: www.personare-soundcenter.com

Kosten lezing: € 12,00