zondag 13 oktober 2013 - 10.30

INTEGRALE ZEN – JE DAGELIJKSE LEVEN IS MEDITATIE

lezing door Maurice Knegtel


Meditatie is niet een techniek om in ons dagelijks leven te integreren. Nee, ons dagelijks bestaan is meditatie. Ons leven, precies zoals we het leiden, is meditatie. Dit stelt Maurice Knegtel, die daar een boek over heeft geschreven dat vorig jaar is verschenen.

Hoe gaan we zien, dat ons leven een oefening is in ontwaken en ontspannen? Hoe beoefenen we ons dagelijks handelen als een meditatieve praktijk? En hoe onderhouden we die beoefening?

Maurice Knegtel zal deze ochtend zijn inzichten bespreken die tot het schrijven van zijn boek hebben geleid.

Maurice Knegtel heeft vergelijkende wijsbegeerte gestudeerd en beoefent ruim twintig jaar zen meditatie. Hij is gekwalificeerd zen leraar (Sensei) en priester in de Soto zen traditie van de Amerikaanse meester Genpo Roshi. Hij doceert boeddhistische filosofie en is auteur van drie boeken over integratie van spiritualiteit in het dagelijkse leven. Zijn laatste boek ‘Integrale Zen’ heeft  de grondslag gelegd voor zijn gemeenschap Izen, die zich richt op het meditatief beoefenen van je dagelijkse leven on the spot en precies zoals je het leidt. Sinds 2006 is Maurice ook actief als programmamaker bij de Boeddhistische Omroep Stichting.

 Kosten lezing: € 12,00