zondag 10 maart 2013 - 10.30

De levensterugblik

lezing door Joke Crone-Ravestein

Van de mensen die een bijna-doodervaring hebben gehad vertelt ongeveer twintig procent daarna, dat ze ook een levensterugblik hadden. Ze kregen als het ware een caleidoscopisch zicht op hun leven. Als zij bepaalde gebeurtenissen terugzagen, voelden ze niet alleen hun eigen gevoelens, maar ook die van anderen en konden daar tegelijkertijd naar kijken. Ze voelden spijt over sommige handelingen en wilden dat ze dingen anders hadden gedaan. Ook zagen ze de soms verstrekkende gevolgen van een enkel liefdevol gebaar.

Dit alles in de koesterende, neutrale aanwezigheid van een Lichtwezen of een engel. Konden wij maar net zoveel van onszelf houden als het Licht dat doet. 

Wij hoeven niet alleen niet bang te zijn voor de dood, het lijkt erop, dat we ook niet bang hoeven zijn om streng beoordeeld te worden. God oordeelt niet. God kan niet oordelen. God is liefde. Wij oordelen zelf over ons leven, hebben spijt van bepaalde gebeurtenissen en willen dat we ze over konden doen. Vaak zie je dan ook dat we na de ervaring van de levensterugblik de kans krijgen om een oude band te herstellen of een verzuim goed te maken.

Joke Crone-Ravestein studeerde letteren en psychologie aan de universiteit van Amsterdam. Ze heeft zelf twee bijna-doodervaringen gehad die de koers van haar leven volledig hebben veranderd. Zij volgde daarna The International School of Spiritual Healing and Reading en vele andere trainingen in binnen- en buitenland. Ze is lid van de International Association of Near Death Studies, IANDS,  en heeft jarenlang mensen begeleid bij de verwerking van een bijna-doodervaring. Joke werkt als spiritual counselor en geeft les aan het Johan Borgman College in Utrecht.

Kosten lezing: € 12,00